سندرز و دموکرات‌های جدید؟

[download id=”1942″] خبر کناره‌گیری برنی سندرز از ادامه رقابت با جو بایدن، موجب تاثر بسیاری از هواداران او در سراسر جهان گشت. این مقاله به طور کوتاه نگاهی به برخی از زمینه‌های شکست سندرز می‌اندازد. بعضی از تحلیل‌گران ایرانی، «رویای امریکایی» را بزرگترین رقیب سندرز در رقابت‌های تعیین نامزد حزب دموکرات‌ امریکا معرفی کرده‌اند. آیا…

گتسبی بزرگ یا موشها و ادمها؟

[download id=”1936″] بعد از کناره‌گیری برنی سندرز، بسیاری از روشنفکران، نه فقط در آمریکا بلکه سرتاسر جهان از تلاش‌های خستگی‌ناپذیر پیرمردی سپاسگزاری کردند که سرتاسر زندگی سیاسی خود را صرف آرزوی انسانی که اکثریت مردم کره زمین را متحد می‌سازد، یعنی عدالت اجتماعی، کرده بود.

سوئد در پرتو کرونا

[download id=”1930″] آنچه که نظر بیشتر صاحب‌نظران را متوجه خود نموده است، نحوه برخورد سوئد با پاندمی کنونی است. چرا برخلاف اکثر کشورهای اروپایی، مدرسه‌های ابتدایی و کودکستان‌ها باز هستند؟ چرا قوانین سفت و سختی که محدودیت‌های زیادی در زندگی روزمره افراد در بقیه کشورهای اروپایی ایجاد کرده، هنوز در سوئد به اجرا گذاشته نشده‌اند؟

سیاست در دوران کرونا

[download id=”1924″] در عرض ۲۰۰ سال گذشته، جهان شاهد هفت پاندمی وبا بوده است. این بیماری واگیر معمولاً بر اثر استفاده از آب کثیف و غذای ناسالم شایع می‌شود. اگرچه امروز در اخبار چیزی راجع به آن شنیده نمی‌شود، اما سالانه چند میلیون نفر گرفتار آن می‌گردند. در سال ۲۰۱۵ بیش از ۲۸ هزار نفر…

سیاست و پاندمی

[download id=”1918″] اگرچه مالاریا که گاه از آن به عنوان تب نوبه نیز یاد می‌شود، مهمترین بیماری اپیدمیک در دوران قاجار محسوب می‌شد، اما وبا یکی از مرگ‌اورترین بیماری‌های مسری است که در کشور ما در طول دویست سال اخیر بیشترین جان‌ها را درو کرده است.  

در جستجوی شاعر ناشناخته

[download id=”1902″] شعار چیست؟ بنا بر نظر برخی، کلمه سلوگان (Slogan) از مشتقات کلمه ایرلندی (sluagh-gharim) به معنی ارتش+ فریاد است و بنا به گفته جورج شانکل از سال ۱۷۰۴ در دنیای انگلیسی زبان این اصطلاح به معنای جمله و یا فریادی است که یک فرد یا گروهی از افراد سر می‌دهند. از آن، قبل…

دوستان سابق

[download id=”1895″] با کمک ادرنو در مورد رادیکال سابق و انتقاد او می‌توان گفت: ناعادلانه بودن انتقاد رادیکال سابق در این نیست که بی‌رحمانه موشکافی و تحلیل می‌کند، این بزرگترین فضلیت آن است. بلکه در این است که با تسلیم شدن به وضع موجود از پرسش‌های اصلی طفره می‌رود.

ما، سینکلر،و جنگل

[download id=”1874″] هنگامی که سینکلر کتاب جنگل را در سال ۱۹۰۶منتشر کرد قصدش جلب توجه مردم آمریکا به وضعیت بردگان جدیدی بود که نام مهاجر داشتند. جک لندن کتاب او را «کلبه عمو تامِ بردگی کار مزدی» نامید، اما نتیجه انتشار مقالات و کتاب جنگل، آن چیزی نشد که قصد او بود.

متن کامل کتاب اختراع آینده

معرفی کتاب اختراع آینده: پسا سرمای هداری و یک دنیای بدون کار این کتاب در سال ۲۰۱۵ توسط انتشارات کتاب ورسو در لندن منتشر شده است. نیک سرنیک، آلکس ویلیامز برگردان: محمود شوشتری )چند فراز از متن کتاب ب هجای یادداش ت مترجم( • در چرخه مبارزات سالهای اخیر علیرغم بسیجهای میلیونی، ما تنها شاهد…

یک نمایشنامه در پنج پرده

[download id=”1847″] همه مخالفین جمهوری اسلامی معترف به اختلافات جدی در مورد اهداف و شیوه‌های مبارزه با نظام هستند، اما انان در مورد اهمیت یک موضوع در مبارزه با رژیم فقها اتفاق‌نظر دارند: جامعه مدنی. حتی سرسخت‌ترین مخالفان و اصلاح‌طلبان حکومتی در این مورد هم‌نظر هستند. اکثر آن‌ها معتقدند که جامعه مدنی نوشداروی معضلات ایران…

نوشدارو؟

[download id=”1838″] دانشگاه گوتنبرگ در سوئد از ۴۵۰ شاخص متفاوت برای نشان دادن وضع دموکراسی در جهان بعد از سال ۱۹۰۰ استفاده می‌کند.نمودار بالا شاخص مشارکت جامعه مدنی ایران، افغانستان و عراق در امور جامعه از ابتدای قرن گذشته تاکنون را نشان می‌دهد. این نمودارها بر اساس مجموعه پرسش‌های متفاوت از متخصصین، داده‌های موجود تاریخی.…

یک گزارش ناتمام

[download id=”1741″] چند سال قبل از انقلاب ایران، در سال ۱۹۷۲ از چو ان‌لای نخست‌وزیر وقت چین در رابطه با ۲۰۰ سالگی انقلاب فرانسه پرسیده شد: نظرتان در مورد تأثیر انقلاب ۱۷۸۹ فرانسه چیست؟ او در پاسخ گفت : «برای گفتن آن هنوز بسیار زود است». این پاسخ بسیاری را متعجب ساخت و اگر در…

انقلاب در تله

[download id=”1720″] درست در ابتدای انقلاب فرانسه، هنگامی که اهالی پاریس در ۱۴ جولای ۱۷۸۹ به زندان باستیل حمله کردند، لویی شانزدهم مشغول شکار بود. گفته می‌شود وقتی که خبر ناارامی‌ها را به شاه رساندند، لویی شانزده می‌پرسد «شورش است؟» و در پاسخ می‌شنود «نه اعلیحضرت، انقلاب است!» تحولات فرانسه در آن زمان مفهوم جدید…

«انقلاب، چقدر ما آن را دوست داشتیم»

[download id=”1710″] دانیل کوهن-بندیت از رهبران معروف جنبش ۱۹۶۸ در فرانسه و آلمان بود. او ملیتی فرانسوی-المانی دارد و در فرانسه به‌«دانی سرخه»، که هم اشاره‌ای به موی قرمز سرش و نیز رنگ فعالیت‌های سیاسی‌ش داشت، معروف بود.مواضع سیاسی وی در پنجاه سال گذشته تغییرات زیادی نموده است. کوهن از سال ۱۹۹۴ تا ۲۰۱۴ به…

سپاه بمثابه حکومت؟

مطلب زیر ترجمه دو مقاله است که ده سال پیش در چنین روزهایی ۲۹ فروردین ۱۳۸۸، ترجمه کردم و در چند سایت خبری منتشر شد. نظر به اهمیت مضمون این دو مقاله مطلب بازنویسی کردم و همراه پیش‌نوشته‌ای کوتاه تقدیم حضور می‌شود.  علت هراس و دغدغه رهبر و مشت آهنین او، سپاه، نه خرابی حاصل…

اختراع آینده (فصل هشتم)

فصل هشتم نوشته: نیک سرنیسک، آلکس ویلیامز ترجمه: محمود شوشتری ساختن نیرو گردآوردن و آماده کردن مردم بنیادی‌ترین وظیفه یک سیاست رادیکال است. ارنستو کلائو اتخاذ استراتژی می‌تواند افق‌های گسترده‌ای را برای انتخاب پیشِ رو قرار دهد، اما این پرسش که کدام نیرو این استراتژی را متحقق خواهد کرد، کماکان باز است و نیاز به پاسخ دارد.…

اختراع آینده (فصل هفتم)

نوشته: نیک سرنیسک، آلکس ویلیامز ترجمه: محمود شوشتری در مبارزات اخیر ما شاهد موفقیت‌های کوچک با وجود بسیج‌های بزرگ هستیم. در اینجا چپ باید به این پرسش ناخوشایند اما لازم پاسخ دهد: چه اشتباهی رخ داد؟ مدتها قبل روزا لوکزامبورگ تذکر می‌دهد از انجا که بتواره‌سازی «نتایج انی» در پی آن است که توازن قوای فعلی را…

اختراع آینده –فصل ششم

فصل ششم نوشته: نیک سرنیسک، آلکس ویلیامز. ترجمه: محمود شوشتری امروز به نظر می‌رسد نیروهای مترقی باید بیشترین تلاش را برای دستیابی به کوچکترین میزان تغییر انجام دهند. تظاهرات توده‌ای و اعتصابات کارگری صورت می‌گیرد، اما حاکمین وقت موفق به مهار و سرکوب آن می‌شوند. در کشورهای اروپایی میلیون‌ها نفر در اعتراض به ریاضت اقتصادی به پا…

رمانتیسیسم سیاسی در ایران

[download id=”1652″] رمانتیسیسم سیاسی در ایران تاملی بر اتوپیسم نوشته: رضا جاسکی تعداد کلمات: ۱۰۱۲۲ ” دیگر بنای هیچ پلی بر خیال نیست کوته شده‌ست فاصله دست و ارزو» مهدی اخوان ثالث ، گفت و گو از مجموعه آخر شاهنامه چندی قبل، شماره‌ای از نشریه میهن به بررسی موضوع «تحول‌خواهی، براندازی، اصلاح‌طلبی» اختصاص داده شده…