فمینیسمی که «پیشروی» به معنی تکیه بر دیگران است

دو سال پیش، نانسی فریزر، از فعالین و نظریه‌پردازان معروف جنبش فمینیستی، با انتشار مقاله‌ای در گاردین برخی از ضعف‌های جنبش فمینیستی کنونی را برشمرد. انتشار این مقاله موجی از واکنش‌های متفاوت را ایجاد نمود که علاقمندان می‌توانند برای مطالعه بعضی از این واکنش‌ها به سایت رادیو زمانه مراجعه کنند. به تازگی نانسی فریزر، در…

در باره گناه و مسئولیت جهانشمول

در سال‌های اخیر، توجه زیادی به آثار هانا آرنت می‌شود. از آنجا که آرنت به مسائلی که از نظر سیاسی بسیار حاد بودند، چون نابرابری، ناعدالتی و امثالهم کمتر پرداخته است، شاید از این رو، از فیلسوفان محبوب دوران پست–دموکراسی محسوب شود. اگر چه بعضی از نظرات وی، به ویژه «شر مبتذل» توجهات سیاسی 1و…

استدلالات چپ – آنارشیسم (۲)

  شری برمن استاد علوم سیاسی کالج برنارد، نگاهی کوتاه به تاریخ انارشیسم و شکست‌های تاریخی آن، از موضع یک «سوسیالیست دموکرات»، می‌اندازد. شری برمن مؤلف دو کتاب مهم در عرصه تاریخ سوسیال‌دمکراسی است. آخرین کتاب وی «جنبش سوسیال دمکراسی» است که وی در آن تاریخ احزاب سوسیال دمکرات سوئد و آلمان در بین جنگ‌های…

استدلالات چپ – آنارشیسم (۱)

  در ادامه مقالات دیسنت در مورد اندیشه چپ، مارینا سیترین به دفاع از انارشیسم می‌پردازد. وی نگارنده کتاب‌هایی چون« افق‌مندباوری: صداهای قدرت مردم در ارژانتین»،« انقلابات روزمره: افق‌مندباوری و خودسازمانی در ارژانتین» و «انها نمی‌توانند نماینده ما باشند! بازسازی دموکراسی از یونان تا جنبش اکوپای» می‌باشد. روحیه انارشیستی نوشته: مارینا سیترین برگردان: رضا جاسکی…

استدلالات چپ – مارکسیسم (۲)

  در ادامه بحثِ نقش و اهمیت مارکسیسم در دنیای امروز، بنیامین کونکل به بررسی رابطه بین کار بدون مزد کارگران در کارخانه، زنان در خانه و استفاده بی‌رویه از منابع طبیعی می‌پردازد. بنیامین کونکل، نویسنده و از سردبیران نشریهn+1 است. یکی از آخرین آثار وی، کتاب« اوتوپی یا افلاس» می‌باشد. خانه‌ای که مارکس ساخت…

استدلالات چپ – مارکسیسم (۱)

  مجله آمریکایی دیسنت در شماره پاییز خود دست به اقدام جالبی زده است. قسمت اعظم این شماره به بحث و پلمیک نظریه‌پردازان مختلف چپ در عرصه‌های گوناگون اختصاص داده شده است. این متفکران که از جناح چپ میانه تا رادیکال، از سوسیال‌دمکرات تا انارشیست را در بر می‌گیرند، طی مقالات کوتاهی در مورد پرسش‌های…

رکود و نوآوری (۲)

در قسمت اول این سری از مقالات، با نظرات روبرت جی گوردون در مورد «رکود پردوام» و نقش اهسته شدن نوآوری آشنا شدیم. «بدبینان نوآوری» چه در جناح چپ و چه راست در اقلیت قرار دارند و نظرات آن‌ها تاکنون با موجی از مخالفت روبرو گشته است. یکی از طرفدران رکود نوآوری تیلر کوئن، استاد…

رکود و نوآوری (۱)

اگر به بسیاری از فیلم‌ها ، کتاب‌ها، مقالات ومباحث کنونی در مورد تحولات و اکتشافات علمی امروز نظری افکنیم، آنگاه تقریباً مطمئن می‌شویم که ما در دوران بزرگترین تحولات علمی و صنعتی تاریخ بشریت به سر می‌بریم. درک عمومی ما این است که در دوره کوتاه سی–چهل سال گذشته، انسان توانسته است به طور شگفت‌اوری…