برهه پوپولیستی

[download id=”1198″] بر خلاف احزاب افراطی دهه ۱۹۳۰، هدف جنبش‌های جدید پوپولیستی در سرتاسر جهان لغو دمکراسی نیست: کاملاً برعکس، آن‌ها با پشتیبانی دمکراسی رشد می‌کنند. ایوان کراستف می‌نویسد، آنچه که ما امروز شاهد آن هستیم درگیری بین نخبگانی است که بیش از پیش نسبت به دموکراسی مشکوک گشته‌اند و مردم خشمگینی که به طور…

پیر بوردیو

پیر بوردیویکی از از جامعه‌شناسان معروف معاصر محسوب می‌شود. اریک هابسبام یک سال پس از مرگ وی(در سال ۲۰۰۲) به بررسی تأثیر بوردیو بر مورخین و برخی از دیدگاه‌های تاریخی وی می‌پردازد. او در متن زیر به برخی از ایده‌های اصلی بوردیو مانند میدان، عادت‌واره خشونت نمادین اشاره می‌کند. از این نظر شاید توضیح برخی…

کوبا در افریقا

نقدی بر کتاب «ماموریت‌های جنگی» نوشته: ویکتوریا بریتین برگردان: رضا جاسکی   انقلاب کوبا از همان آغاز مصمم بود که استقلال خود را اعلام کند. سیاست خارجی این جزیره توسط دو انگیزه شکل گرفته بود: یک تمایل انقلابی برای تکثیر جبهه مقاومت در مقابل امپریالیسم، و یک محاسبه زیرکانه مبنی بر اینکه تنها گسترش انقلاب…

چپ و میراث کاسترو

نوشته: رضا جاسکی با مرگ فیدل کاسترو نظرها دوباره به کوبا و کارنامه یک انقلابی بزرگ نیم قرن اخیر بازگشت. طبعا قضاوت در مورد تجربه کوبا به خاطر غنا وپیچیدگی‌اش کار ساده‌ای نیست. کشور یازده میلیونی که بر خلاف همه پیش بینی‌های نیم قرن گذشته همچنان پا بر جا باقی‌مانده است. مطالب زیادی در مورد…