اولین شماره نشریه جُستارهای نو

[download id=”1235″] اولین شماره گاهنامه «جستارهای نو» منتشر شد. هدف این نشریه الکترونیکی طرح نظرات متنوع تئوریک چپ، در اینجا در معنای محدودِ همه طرفداران سوسیالیزم دمکراتیک، کسانی که طرفدار سیاستی ازادیخواهانه، دمکراتیک، برابری‌طلب و انترناسیونالیستی هستند، می‌باشد. یکی از اهداف دیگر این مجله نشر مباحث علمی–سیاسی برای دامن زدن بحث در میان چپگرایان به…

آیا سوئد اکنون کشوری مانند دیگر کشورهاست؟

[download id=”1229″] ینس ریدگرن استاد جامعه‌شناسی دانشگاه استکهلم، در سال ۲۰۰۸ در کتاب «پوپولیسم قرن بیست و یکم – شبح دموکراسی اروپای غربی» به ویراستاری دانیل البرتازی و دونکن مک‌دونالد، دلایل عدم موفقیت احزاب راست افراطی را تشریح کرد. وی اینک در مقاله زیر به توضیح دلایل موفقیت‌های اخیر حزب راست افراطی سوئد که ریشه…

هفت تز در باره پوپولیسم

[download id=”1221″] یان–ورنر مولر پروفسور علوم سیاسی در دانشگاه پرینستون، در آخرین کتاب خود «پوپولیسم چیست؟» به تجزیه و تحلیل پوپولیسم می‌پردازد. او در این کتاب ضمن دفاع از لیبرال دموکراسی، پوپولیسم را از جهاتی زنگ خطری مفید برای دموکراسی تلقی می‌نماید. به طور خلاصه، او پوپولیسم را گونه‌ای از سیاست‌های هویتی قلمداد می‌کند که…

خمینی: بنیادگرا یا پوپولیست؟

[download id=”1212″] نوشته‌ای قدیمی از یرواند آبراهامیان در مورد خمینی. آیا خمینی آن‌چنان که معروف است بنیادگرایی بود که می‌خواست قوانین و دستورات قرآن، پیامبر و امامان شیعه را مو به مو به اجرا گذارد؟ اگر چنین است چرا در نامه‌ای به خامنه‌ای گفت که ولایت فقیه «بر جمیع احکام شرعیه الهیه تقدم دارد» و…

بازنگری پوپولیسم (متن کامل)

[download id=”1204″] پدیده پوپولیسم در سال‌های اخیر توجه زیادی را نه فقط در میان محققین دانشگاهی بلکه مفسرین رسانه‌ها نیز به خود جلب کرده است. از آنجا که این واژه به طور گسترده‌ای و معمولاً از سوی مخالفان سیاسی به منظور تحقیر یک رهبر، جنبش، یا یک حزب استفاده می‌شود، مفهومی بسیار لغزنده و مبهم…

بازنگری پوپولیسم (۱)

بازنگری پوپولیسم: سیاست، رسانه‌سازی و سبک سیاسی برگرفته از: مطالعات سیاسی، ژوئن ۲۰۱۳   نوشته: بنجامین موفیت و سیمون تورمی برگردان: رضا جاسکی تعداد کلمات:۳۳۲۰ بنظر می‌رسد که پوپولیسم یکی از واژه‌های کلیدی منظره سیاسی کنونی است. در حال حاضر، پوپولیسم را می‌توان در محیط‌های ناهمسازی چون ایالات متحده، هلند، تایلند و ونزوئلا، در کشورهایی…

بحران مراقبت در سرمایه‌داری

[[download id=”1184″] نانسی فریزر استاد فلسفه و سیاست در مدرسه نو برای تحقیقات اجتماعی (New School for Social Research) و یکی از باارج‌ترین نظریه‌پردازان انتقادی پر کار امروز است. فریزر در آخرین کتاب خود، «سرنوشت فمینیسم: از سرمایه‌داری با مدیریت دولتی تا بحران نئولیبرالیسم»، با همگرایی نگران‌کننده فمینیسم لیبرالی با سرمایه‌داری و روش‌هایی که فمینیسم…

آیا سوسیالیسم سرمایه‌داری را متعادل نمود؟

تا چه میزان سوسیال‌دمکراسی در شکل و شمایلی که تاکنون وجود داشته است، حتی در موفق‌ترین نوع آن‌ در کشورهای اسکاندیناوی، می‌تواند لجام‌گسیختگی سرمایه‌داری را مهار کند؟ این یکی از پرسش‌های اساسی است که چپ باید در جستجوی یافتن پاسخ‌های مناسب برای ایجاد تحولاتی پایدارتر در نظم و ترتیب موجود جهانی بدان بپردازد. آیا می‌توان…